Nátierky

Nátierka z tuniaka :

Suroviny: maslo, tuniak, cibuľa, citrónová šťava

Postup: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme tuniaka, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu. Všetko spolu dobre vyšľaháme.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka maslová so strúhaným syrom :

Suroviny: maslo, tvrdý syr

Postup: Maslo vyšľaháme do peny , pridáme s vopred nastrúhaným syrom. Všetko spolu dobre vymiešame.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka tvarohová s kôprom a cesnakom :

Suroviny: mäkký tvaroh, maslo, mlieko, cesnak, kôpor, soľ

Postup: Maslo s mäkkým tvarohom a mliekom vyšľaháme, dochutíme očisteným, prelisovaným cesnakom a nadrobno nakrájaným kôprom a soľou. Všetko spolu dobre vymiešame.

Dobrú chuť  🙂


Nátierka vlašská :

Suroviny: vajcia, dusená šunka, maslo, horčica plnotučná, sterilizované uhorky, cibuľa, soľ

Postup: Maslo vymiešame s horčicou, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na drobno nakrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou a všetko spolu dobre znovu vymiešame.

Dobrú chuť  🙂 


Nátierka drožďová :

Suroviny: čerstvé droždie, cibuľa, maslo, vajcia, soľ

Postup: Na jemno nakrájanú cibuľu speníme na masle. Pridáme čerstvé droždie, ktoré opražíme a krátko podusíme. Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme so soľou, pridáme vychladnuté droždie, postrúhané vajcia a všetko spolu vyšľaháme.

Dobrú chuť 🙂