
Nátierka šunková s vajcom:
Suroviny: maslo, šunka dusená, cibuľa, mlieko, vajcia
Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú ,alebo na jemno pokrájanúšunku, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu a na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka talianska:
Suroviny: maslo, drvené rajčiaky(rajčiakový pretlak), cibuľa
Postup: Do vymiešaného drvené rajčiaky( rajčiakový pretlak), očistenú na jemno nakrájanú cibuľu.
Všetko spolu dobre vymiešame do peny.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka tvarohová so sardinkami:
Suroviny: mäkký tvaroh, maslo, sardrinky( bez nálevu ), cibuľa, soľ
Postup: Maslo s mäkkým tvarohom vyšľaháme, pridáme sardinky bez oleja, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu, dochutíme soľou.
Všetko spolu dobre vyšľaháme.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka kuracia:
Suroviny: maslo, kuracie prsia, cibuľa, soľ, olej, plnotučná horčica
Postup: Kuracie prsia umyjeme a udusíme na oleji a očistenej nakrájanej cibuli. Po udusení pomelieme. Maslo vymiešame so soľou , horčicou a pridáme pomleté kuracie prsia. Všetko spolu vyšľaháme do peny
Dobrú chuť 🙂
Nátierka z treščej pečene:
Suroviny: treščia pečeň, maslo, cibuľa, šťava z citróna
Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň bez nálevu, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu. Dochutíme citrónovou šťavou. Spolu vyšľaháme do peny.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka špenátová:
Suroviny: vajcia, špenát, maslo, cesnak, mlieko, olej, cibuľa, soľ
Postup: Očistenú na jemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme špenát, mlieko, dochutíme soľou, očisteným, prelisovaným cesnakom. Dusíme 20 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s postrúhanými na tvrdo uvarenými vajciami, pridáme vychladnutú zmes a vyšľaháme do peny.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka viedenská:
Suroviny : maslo, tvaroh, tvrdý syr, chren čerstvý, cibuľa, mlieko, soľ.
Postup: Tvaroh prelisujeme, vyšľaháme s maslom a mliekom. Pridáme na jemno nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a na jemno pokrájanú cibuľu. Dobre vyšľaháme a dochutíme soľou.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka liptovská:
Suroviny : maslo, bryndza termizovaná, cibuľa, mlieko, pažítka, soľ
Postup: Maslo vymiešame s mliekom, pridáme bryndzu, na jemno pokrájanú očistenú cibuľu.
Dochutíme podľa potreby soľou a pažítkou. Všetko spolu vyšľaháme
Dobrú chuť 🙂
Nátierka z tuniaka :
Suroviny: maslo, tuniak, cibuľa, citrónová šťava
Postup: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme tuniaka, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka maslová so strúhaným syrom:
Suroviny: maslo, tvrdý syr
Postup: Maslo vyšľaháme do peny , pridáme s vopred nastrúhaným syrom. Všetko spolu dobre vymiešame.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka tvarohová s kôprom a cesnakom:
Suroviny: mäkký tvaroh, maslo, mlieko, cesnak, kôpor, soľ
Postup: Maslo s mäkkým tvarohom a mliekom vyšľaháme, dochutíme očisteným, prelisovaným cesnakom a nadrobno nakrájaným kôprom a soľou. Všetko spolu dobre vymiešame.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka vlašská:
Suroviny: vajcia, dusená šunka, maslo, horčica plnotučná, sterilizované uhorky, cibuľa, soľ
Postup: Maslo vymiešame s horčicou, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na drobno nakrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou a všetko spolu dobre znovu vymiešame.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka drožďová:
Suroviny: čerstvé droždie, cibuľa, maslo, vajcia, soľ
Postup: Na jemno nakrájanú cibuľu speníme na masle. Pridáme čerstvé droždie, ktoré opražíme a krátko podusíme. Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme so soľou, pridáme vychladnuté droždie, postrúhané vajcia a všetko spolu vyšľaháme.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka zeleninová:
Suroviny : maslo, vajcia, čerstvá paprika, rajčiaky, soľ, cibuľa, biely jogurt s obsahom tuku 1,5 %
Postup: maslo vymiešame s postrúhanými , na tvrdo uvarenými vajciami, pridáme na jemno nakrájanú červenú papriku, rajčiaky, cibuľu a biely jogurt. Dochutíme soľou a dobre vymiešame.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka z rybieho filé:
Suroviny : rybie filé, olej, maslo, cibuľa, citrón
Postup: Cibuľu očistíme, nakrájame na jemno a speníme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané rybie filé, ktoré udusíme vo vlastnej šťave. Udusené rybie filé pomelieme, pridáme maslo, cibuľku, dochutíme citrónovou šťavou a všetko spolu vyšľaháme.
Dobrú chuť 🙂
Nátierka z ovsených vločiek s kápiou:
Suroviny : ovsené vločky , maslo, syr smotanový termizovaný, mlieko, kápia sterilizovaná(bez nálevu)
Postup : Ovsené vločky opražíme nasucho, zomelieme a zalejeme mliekom. Necháme nabobtnať. Maslo vymiešame so syrom do peny, pridáme kašu z ovsených vločiek a na jemno nakrájanú kápiu. Všetko spolu vyšľaháme .
Dobrú chuť 🙂
Nátierka zo syra tofu:
Suroviny : syr tofu biely lahôdkový, droždie, cibuľa, soľ, petržlenová vňať, cesnak, olej, maslo
Postup : Cibuľu očistíme, nakrájame na jemno a speníme na oleji. Pridáme rozdrvené droždie a opražíme na cibuľke. Ochutíme prelisovaným cesnakom a soľou. Pridáme postrúhaný syr tofu a podusíme cca 7-10 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a pridáme do vychladnutej masy a dochutíme na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 🙂