Nátierky



Nátierka šunková s vajcom:

Suroviny: maslo, šunka dusená, cibuľa, mlieko, vajcia
Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú ,alebo na jemno pokrájanúšunku, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu a na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia. Všetko spolu dobre vyšľaháme.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka talianska:

Suroviny: maslo, drvené rajčiaky(rajčiakový pretlak), cibuľa
Postup: Do vymiešaného drvené rajčiaky( rajčiakový pretlak), očistenú na jemno nakrájanú cibuľu.
Všetko spolu dobre vymiešame do peny.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka tvarohová so sardinkami:

Suroviny: mäkký tvaroh, maslo, sardrinky( bez nálevu ), cibuľa, soľ
Postup: Maslo s mäkkým tvarohom vyšľaháme, pridáme sardinky bez oleja, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu, dochutíme soľou.
Všetko spolu dobre vyšľaháme.
Dobrú chuť 🙂 


Nátierka kuracia:

Suroviny: maslo, kuracie prsia, cibuľa, soľ, olej, plnotučná horčica

Postup: Kuracie prsia umyjeme a udusíme na oleji a očistenej nakrájanej cibuli. Po udusení pomelieme. Maslo vymiešame so soľou , horčicou a pridáme pomleté kuracie prsia. Všetko spolu vyšľaháme do peny

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka z treščej pečene:

Suroviny: treščia pečeň, maslo, cibuľa, šťava z citróna

Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň bez nálevu, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu. Dochutíme citrónovou šťavou. Spolu vyšľaháme do peny.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka špenátová:

Suroviny: vajcia, špenát, maslo, cesnak, mlieko, olej, cibuľa, soľ

Postup: Očistenú na jemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme špenát, mlieko, dochutíme soľou, očisteným, prelisovaným cesnakom. Dusíme 20 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s postrúhanými na tvrdo uvarenými vajciami, pridáme vychladnutú zmes a vyšľaháme do peny.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka viedenská:

Suroviny : maslo, tvaroh, tvrdý syr, chren čerstvý, cibuľa, mlieko, soľ.

Postup: Tvaroh prelisujeme, vyšľaháme s maslom a mliekom. Pridáme na jemno nastrúhaný syr, očistený nastrúhaný chren a na jemno pokrájanú cibuľu. Dobre vyšľaháme a dochutíme soľou.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka liptovská:

Suroviny : maslo, bryndza termizovaná, cibuľa, mlieko, pažítka, soľ

Postup: Maslo vymiešame s mliekom, pridáme bryndzu, na jemno pokrájanú očistenú cibuľu.
Dochutíme podľa potreby soľou a pažítkou. Všetko spolu vyšľaháme

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka z tuniaka :

Suroviny: maslo, tuniak, cibuľa, citrónová šťava

Postup: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme tuniaka, očistenú na jemno nakrájanú cibuľu, citrónovú šťavu. Všetko spolu dobre vyšľaháme.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka maslová so strúhaným syrom:

Suroviny: maslo, tvrdý syr

Postup: Maslo vyšľaháme do peny , pridáme s vopred nastrúhaným syrom. Všetko spolu dobre vymiešame.

Dobrú chuť 🙂 


Nátierka tvarohová s kôprom a cesnakom:

Suroviny: mäkký tvaroh, maslo, mlieko, cesnak, kôpor, soľ

Postup: Maslo s mäkkým tvarohom a mliekom vyšľaháme, dochutíme očisteným, prelisovaným cesnakom a nadrobno nakrájaným kôprom a soľou. Všetko spolu dobre vymiešame.

Dobrú chuť  🙂


Nátierka vlašská:

Suroviny: vajcia, dusená šunka, maslo, horčica plnotučná, sterilizované uhorky, cibuľa, soľ

Postup: Maslo vymiešame s horčicou, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, na drobno nakrájanú šunku a sterilizované uhorky. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec pridáme posekané na tvrdo uvarené vajcia. Dochutíme soľou a všetko spolu dobre znovu vymiešame.

Dobrú chuť  🙂 


Nátierka drožďová:

Suroviny: čerstvé droždie, cibuľa, maslo, vajcia, soľ

Postup: Na jemno nakrájanú cibuľu speníme na masle. Pridáme čerstvé droždie, ktoré opražíme a krátko podusíme. Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme so soľou, pridáme vychladnuté droždie, postrúhané vajcia a všetko spolu vyšľaháme.

Dobrú chuť 🙂


Nátierka zeleninová:

Suroviny : maslo, vajcia, čerstvá paprika, rajčiaky, soľ, cibuľa, biely jogurt s obsahom tuku 1,5 %

Postup: maslo vymiešame s postrúhanými , na tvrdo uvarenými vajciami, pridáme na jemno nakrájanú červenú papriku, rajčiaky, cibuľu a biely jogurt. Dochutíme soľou a dobre vymiešame.

Dobrú chuť 🙂


Nátierka z rybieho filé:

Suroviny : rybie filé, olej, maslo, cibuľa, citrón

Postup: Cibuľu očistíme, nakrájame na jemno a speníme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané rybie filé, ktoré udusíme vo vlastnej šťave. Udusené rybie filé pomelieme, pridáme maslo, cibuľku, dochutíme citrónovou šťavou a všetko spolu vyšľaháme.

Dobrú chuť 🙂


Nátierka z ovsených vločiek s kápiou:

Suroviny : ovsené vločky , maslo, syr smotanový termizovaný, mlieko, kápia sterilizovaná(bez nálevu)

Postup : Ovsené vločky opražíme nasucho, zomelieme a zalejeme mliekom. Necháme nabobtnať. Maslo vymiešame so syrom do peny, pridáme kašu z ovsených vločiek a na jemno nakrájanú kápiu. Všetko spolu vyšľaháme .
Dobrú chuť 🙂


Nátierka zo syra tofu:

Suroviny : syr tofu biely lahôdkový, droždie, cibuľa, soľ, petržlenová vňať, cesnak, olej, maslo

Postup : Cibuľu očistíme, nakrájame na jemno a speníme na oleji. Pridáme rozdrvené droždie a opražíme na cibuľke. Ochutíme prelisovaným cesnakom a soľou. Pridáme postrúhaný syr tofu a podusíme cca 7-10 minút. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a pridáme do vychladnutej masy a dochutíme na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť 🙂